حیوانات و جانوران

در این وبلاگ می خواهم اطلاعاتی در مورد حیوانات و جانوران اهلی و وحشی بنویسم

حیوانات و جانوران

در این وبلاگ می خواهم اطلاعاتی در مورد حیوانات و جانوران اهلی و وحشی بنویسم

گربه سانان- شیر


شیر (Lion)گونه ای پستاندارگوشت خوار از سرده پلنگ مانند ها وخانواده گربه ایان است. با بدنی بزرگ که وزنش در میان نرها گاه به ۲۵۰ کیلوگرم می‌رسد، این جانور نیرومند دومین عضو بزرگ‌جثهٔ سردهٔ خود پس ازببر است. شیر به خاطر بدن بزرگ و هیبت و چالاکیش در هنگام شکار لقب «سلطان جنگل» را به خود گرفته؛ اگرچه بیشتر در مناطق گرم دشت افریقا زندگی می‌کند و تنها تعداد کمی از آن درجنگل گیر درگجرات هند یافت می‌شوند. آن‌ها طعمه‌های گوناگونی را به‌عنوان خوراک اختیار می‌کنند که شامل بیشتر جفت سم سانان بومی آفریقا و به‌ندرت جانداران بزرگی چون فیل و زرافه می‌شوند.

با آنکه در گذشته شیرها در آفریقا، خاور میانه، و جنوب اسیا(از جمله ایران) به فراوانی یافت می‌شدند؛ امروزه تعداد کمی از آن‌ها در آفریقا و آسیا باقی مانده‌اند که جمعیتشان به سوی کمتر شدن پیش می‌رود. هم‌اکنون بین المللی حواظت از طبیت وضیت بقای گونهٔ شیر را در ردهاسیب پذیر طبقه‌بندی کرده‌است

شیرها ساختار اجتماعی مشخصی ندارند و در جامعه‌ای برابر و بدون رده‌بندی زندگی می‌کنند. آن‌ها به صورت گروهی به شکار می‌روند و شکار کردن بیشتر بر دوش شیرهای ماده است. با آنکه شیرهای نر شکار نمی‌کنند اما وظیفهٔ محافظت از گروه و قلمرو آن را بر دوش دارند. اما شیرهای نر نیز می‌توانند برای خود شکار کنند. همچنین میزان موفقیت هر دو جنس تقریباً برابر است. قلمرو شیر می‌تواند تا ۲۶۰ کیلو متر مربع را پوشش دهد.

به این جانور با ابهت از دیرباز تا کنون در فرهنگ وادبیات ملل گوناگون جهان توجه شده‌است. نگاره های  غاردلاسکو فرانسه نخستین نقاشی‌های یافت شده از شیر در جهانند که مربوط به ۱۷٬۰۰۰ سال پیش هستند. به عنوان نمادی از پادشاهی و قدرت در طبیعت، تصویر شیر از دیرباز درفرهنگ ایرانی نمایندهٔ شاهنشاهی بوده و اشاره به آن در طول تاریخ از سنگ‌نگاره‌های تخت جمشید تا پرچم ایران و نشان‌هایدودمان پبلوی دیده می‌شود.

نظرات 1 + ارسال نظر
علی یکشنبه 17 اسفند 1399 ساعت 23:51

سلام آقا سهند.ممنون که این همه اطلاعات را یک جا جمع آوری کردی ..

خواهش میکنم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد